Zo beïnvloed je de premie van je aov

De hoogte van de premie die je betaalt voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) hangt af van verschillende factoren. Op 2 daarvan heb je geen of weinig invloed: je leeftijd en het werk dat je doet. Want hoe ouder je bent en hoe fysiek zwaarder je werk is, hoe meer premie je betaalt. Ook het moment waarop je de verzekering sluit, heeft invloed op de premie.

Met deze keuzes beïnvloed je wél je premie

Je keuzes hebben natuurlijk ook invloed op de dekking van je verzekering en dus op de uitkering die je krijgt als je arbeidsongeschikt bent. Wij geven je geen advies over je keuzes. Wil je dat wel? Een financieel adviseur kan je meer informatie geven over de keuzes die je kunt maken en de gevolgen daarvan.

  • Het bedrag dat je verzekert
  • De eindleeftijd
  • De eigenrisicotermijn
  • De uitkeringsdrempel
  • Een Schade AOV of een Sommen AOV
  • Of je je uitkering laat indexeren
  • De duur van je contract

Premie is in de meeste gevallen aftrekbaar

Als ondernemer of zzp’er heb je verschillende aftrekposten. De premie voor je arbeidsongeschiktheidsverzekering is in de meeste gevallen aftrekbaar in box 1: ‘inkomen uit uw werk en woning’.

Let op: de uitkering die je krijgt als je arbeidsongeschikt bent, is belast. Over zo’n uitkering betaal je dus belasting.

Aanvangskorting

Had je nog niet eerder een aov van Movir of andere merken van Nationale-Nederlanden? Dan krijg je de eerste jaren een aanvangskorting. In plaats daarvan kun je ook kiezen voor een doorlopende korting.

In deze gevallen krijg je nog meer korting

Maak een premieberekening, of vraag je financieel adviseur om te zien welke korting je krijgt.

We kunnen je aov aanpassen

We kunnen de premie en/of de voorwaarden van je verzekering altijd aanpassen als de contracttermijn van je verzekering afloopt. In bijzondere situaties moeten we de premie en/of de voorwaarden van je aov tussendoor aanpassen.

Als dit het geval is, dan hoor je dit 2 maanden vooraf van ons. Je krijgt dan van ons een uitleg waarom deze aanpassing nodig is en wanneer de aanpassing ingaat. Ben je het niet eens met de aanpassing? Dan kan je de verzekering opzeggen.

Alles hierover lees je in hoofdstuk 8 van de voorwaarden onder ‘Wanneer kunnen wij de verzekering aanpassen?’.

Veelgestelde vragen over aov-premie

Kies ook voor een aov waar je nu wat aan hebt!

Vele tienduizenden zzp'ers, zelfstandigen en ondernemers kozen voor een aov van Movir. Niet voor niets zijn wij de grootste op het gebied van aov.