De voordelen van een aov

 1. Je hebt een financieel vangnet
  Kan je niet werken door een ongeval of ziekte? Dan keren wij aan je uit. Dat geeft rust
 2. Je krijgt tips om uitval te voorkomen
  Je krijgt handvatten om fysiek en mentaal het maximale uit jezelf te halen en om te voorkomen dat je uitvalt. Van tips tot uitgebreide steun op maat.
 3. Je krijgt hulp bij re-integratie
  Val je uit? Dan kun je wel wat hulp gebruiken. We denken graag met je mee en ondersteunen je, zodat je zo snel en goed mogelijk weer aan de slag kunt.

Is een aov verplicht?

Nog niet, maar het kabinet werkt wel aan een verplichte aov voor alle zelfstandigen.

Deze verplichte verzekering komt er waarschijnlijk ergens tussen 2027 en 2029. Hoe deze aov er precies uit zal zien, is nog niet duidelijk. Veel ondernemers wachten niet zo lang en kiezen nu al voor een aov om zich te beschermen tegen minder inkomsten als er iets met hen gebeurt waardoor ze niet kunnen werken.

De oorzaken van arbeidsongeschiktheid

‘Arbeidsongeschiktheid? Dat overkomt mij niet!’ Je bent niet de eerste ondernemer of zzp’er die dit denkt. Toch krijgt 1 op de 4 ondernemers ermee te maken en blijft het aantal arbeidsongeschikte zzp’ers groeien. De meest voorkomende oorzaken van arbeidsongeschiktheid zijn:

 • aandoeningen aan botten, spieren of het bindweefsel
 • psychische problemen. Zoals burn-out en stress
 • long- en luchtwegklachten. Zoals corona
 • hart- en vaatziekten

We snappen dat we je niet tegen alles kunnen beschermen. Maar we kunnen je in veel gevallen wel helpen om te voorkomen dat je uitvalt.

Meest gestelde vragen over aov

Ook het beste uit jezelf halen?

Wil je de steun van een team van experts om het beste uit jezelf te halen? En je inkomen beschermen voor het geval je arbeidsongeschikt wordt? Met een aov van Movir ben je daar zeker van. Wel zo fijn voor jou én je gezin!