Vaak zijn de gevolgen van klachten tijdelijk. Daarom beoordelen we je situatie pas wanneer we dat nodig vinden. Dit kan in de praktijk betekenen dat je alvast een uitkering krijgt op basis van het aantal uren dat je bent uitgevallen. Aan deze uitkering kan je geen rechten ontlenen. Om je recht op uitkering te bepalen en om je te helpen weer duurzaam te re-integreren, verzamelen we informatie over je. Onder andere over je situatie en je beperkingen. Als je klachten langere tijd aanhouden en we je arbeidsongeschiktheid willen vaststellen volgens de voorwaarden van je verzekering, bespreken we dit met je. Om vast te kunnen stellen of je arbeidsongeschikt bent volgens de voorwaarden van je verzekering is arbeidsdeskundig en medisch onderzoek van je situatie nodig.

Zo verzamelen wij informatie

Je bespreekt je situatie - en veranderingen in je situatie - met de re-integratieadviseur van Movir. Hij is de spil tussen jou, Movir en de specialisten die je ondersteunen. En je vaste contactpersoon als je bijvoorbeeld lange tijd uitgevallen bent. De arbeidsdeskundige gaat met je in gesprek over je werkzaamheden en de beperkingen die je hierbij ervaart. En de medisch adviseur verzamelt medische informatie over je. Hij kan je ook uitnodigen voor een onderzoek door een onafhankelijk arts of specialist.

Hoe beoordelen we je arbeidsongeschiktheid?

Om vast te stellen of je arbeidsongeschikt bent volgens de voorwaarden van je verzekering, is arbeidsdeskundig en medisch onderzoek van je situatie nodig. Vaak zijn de gevolgen van klachten tijdelijk. Daarom beoordelen we je situatie pas wanneer we dat nodig vinden. Dit bespreken we dan uiteraard met je. Dit kan in de praktijk betekenen dat je alvast een uitkering krijgt op basis van het aantal uren dat je bent uitgevallen. Aan deze uitkering kan je geen rechten ontlenen.